Valmentajat

 

JOUKKUEIDEN VALMENTAJAT

Siiri Eskelinen - Seuran päävalmentaja

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Dream Edges Senior -joukkueen vastuuvalmentaja, sekä osa Dream Edges Junior ja Diamond Edges joukkueiden valmennustiimiä.

Kaari Taitoluistelijoissa valmentamisen ohella olen toiminut myös koreografina ja valmennuskouluttajana Suomessa ja ulkomailla. 

Koulutus: 

  • Valmentajan erikoisammattitutkinto (Vierumäen urheiluopisto)
  • Valmentajan ammattitutkinto (Liikuntakeskus Pajulahti)
  • Humanististen tieteiden kandidaatti (Helsingin yliopisto)
  • Muodostelmaluistelun II-tason valmentajakoulutus (Suomen Taitoluisteluliitto)
  • Taitovalmennuksen täydennyskoulutus (Jyväskylän yliopisto)
  • NLP Master Practitioner (Selkäcenter Helsinki) 
  • Useita lyhyempiä täydennyskoulutuksia ja seminaareja.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Keväällä 2013

Oma luisteluhistoria: Luistelu-urani alkoi TRT:n luistelukoulussa ja kulki Turun ja Naantalin joukkueiden kautta Helsinki Rockettesin riveihin. Kilpauran päätyttyä siirtyminen valmentajaksi oli luonteva valinta sillä olin jo vuosia autellut ja sijaistanut valmennuspuolella oman luistelun ohella.

Parasta valmentamisessa: Parasta työssäni on sen monipuolisuus. Muodostelmaluistelu on yhtä lailla urheilua ja taidetta, valmentaminen taas tietotyötä, ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa toimimista ja fyysistä työtä. Suhtaudun työhöni suurella intohimolla, pyrkien aina kehittämään joukkueitamme ja itseäni eteenpäin yhdessä määrätietoisten nuorten urheilijoidemme kanssa. Joukkuelajin parissa toimimisessa suuri rikkaus on myös työyhteisö, jossa tiimityö sujuu luonnostaan ja yhteishenki on korkealla!

Yhteystiedot: siiri@kaaritaitoluistelijat.fi 

p. 050 544 3711


 

Sini "Simppa" Lagercrantz

 

Mitä joukkueita valmennat? Dream Edges Senior ja Dream Edges Junior.

Koulutus: Olen käynyt Taitoluisteluliiton 2. tason koulutuksen Muodostelmaluistelussa. Lisäksi olen SM-tason tekninen spesialisti. Siviiliammatiltani olen lääkäri ja olen tällä hetkellä äitiyslomalla erikoistuvan lääkärin virasta TYKS Radiologialla. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Kaarinassa olen valmentanut ensimmäistä kertaa kaudella 2011-2012, jolloin toimin SM-noviisien ja minoreiden tekniikkavalmentajana ja 2015 aloitin uudelleen yhden kauden kestäneen täyden valmennustauon jälkeen.

Valmentamisen ylipäätään olen aloittanut 2001 Turussa, josta tie vei hetkeksi Ouluun SM-junioreiden valmentajaksi. Sieltä palattuani olen opintojen ohella valmentanut TRT:ssä ja Kaarinassa lähes kaikkea mahdollista muokkakoulusta ja kansallisista senioreista SM-joukkueisiin.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on saada luoda ”tyhjästä" jotakin hienoa ja nähdä, miten luistelijat herättävät ajatukset henkiin jäällä ja kehittyvät kauden aikana.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa on hienointa se, miten musiikeista, puvuista ja ohjelmista muodostuu kokonaisuuksia, joissa koko joukkue puhaltaa yhteen hiileen ja niin pienistä osiosta tulee itseään suurempi kokonaisuus.

Oma luisteluhistoriasi: Olen aloittanut yksinluistelijana TRT:ssä 4-vuotiaana, josta 12-vuotiaana siirryin muodostelman puolelle. Jatkoin Riennossa SM-seniorisarjaan saakka ja lopetin aktiiviurani v 2005 silloisen Festa Aboensian hajotessa. Kilpaura jatkui kansallisissa senioreissa ja Mastersissa, viimeisimmät kisani luistelin keväällä 2014.

Paras luistelumuistosi: Paras hetkeni omalta uralta oli SM-junioreissa saavutettu valintakilpailu-pronssi kaudella 2002-2003. 


 

Tiina  "Tinde" Turunen

 

Mitä joukkueita valmennat?  Olen Dream Edges Junior joukkueen vastuuvalmentaja, sekä osa Dream Edges Senior ja Diamond Edges joukkueiden valmennustiimiä. 

Koulutus: Valmentajan ammattitutkinto. Opiskelen Helsingin yliopistossa sosiaalipsykologiaa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Tulin seuraan keväällä 2020.

Ennen Kaarinaan tuloa olen valmentanut seitsemän vuotta Helsingin Luistelijoissa (HL). Olin Marigold IceUnityn (MIUn) ja Muskteeersin apuvalmentajana ja viimeiset kolme vuotta vastuujoukkueenani oli HL:n SM-noviisijoukkue Starlights.

Oma luisteluhistoria: Aloitin luistelu-urani Kuopiossa, josta siirryin MIUn riveihin vuonna 2007. Viiden MIU kauden aikana saavutin kahden MM-hopean lisäksi vuoden 2009 Suomen mestaruuden sekä neljä SM-hopeaa. 

Parasta valmentamisessa: Olen pienestä pitäen unelmoinut valmentamisesta. En osaa tarkemmin kuvailla miksi, mutta aina olen suunnitellut, että tulevaisuudessa minusta tulee valmentaja. Eikä tuo unelma valmentajanurasta ole edelleenkään muuttunut. Valmentamisessa parasta on kun huomaa joukkueesta onnistumisen ilon. Se, kun huomaa että nyt on tehty yhdessä jotain oikein. Muodostelmaluistelu on mielestäni mitä hienoin joukkuelaji. Laji vaatii hyvää tiimihenkeä niin joukkueelta kuin myös valmentajaltakin."

 

Yhteystiedot: tiina@kaaritaitoluistelijat.fi


 

Charlotta "Saski" Demasör

 

Mitä joukkueita valmennat?  Olen osa Dream Edges Junior -joukkueen valmennustiimiä, sekä apuna Dream Edges ja Diamond Edges -joukkueilla.

Koulutus: Opiskelen Arcadassa eli ruotsinkielisessä ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa?  Olen toiminut apuohjaajana/-valmentajana Kaarinassa 2014–2017 luistelukoulusta Goldeihin samalla kun luistelin seuran junnuissa ja nyt oman luistelu-urani päätyttyä palasin seuraan keväällä 2022.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta on, että työ on monipuolista ja saa auttaa eri-ikäisiä luistelijoita kehittymään ja samalla itsekin oppii jatkuvasti uutta.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa hienointa on yhdessä tiiminä aikaan saatu työ sekä yhdessä koetut ja opitut hetket. Kilpailusuoritus on samalla sekä urheilua että taidetta, mikä antaa ikimuistoisia hetkiä niin luistelijalle kuin katsojalle.


Oma luisteluhistoriasi: Aloitin luistelu-urani 10-vuotiaana TRT:ssä, jossa luistelin SM-noviiseihin asti. Sieltä ura jatkui Kaarinaan Dream Edgesiin kausiksi 2013–2017. Viimeiset viisi vuotta urastani kului Marigold IceUnity:n riveissä, jossa saavutin MM-kullan ja kaksi MM-hopeaa.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Niitä on monia. Ikinä en tule unohtamaan sitä hetkeä, kun pienen tytön unelma toteutui Marigoldeissa ja saavutimme Globenissa vuonna 2018 MM-kultaa. Myös tuorein MM-hopea vuonna 2022 on jäänyt mieleeni, kun luistelimme vapautuneesti ja luistelusta nauttien, mikä palkittiin nousulla lyhyen 4. sijalta MM-hopealle parin vaikeamman koronakauden jälkeen. Junnuvuosilta historiallinen SM-pronssi vuonna 2017 on ehdottomasti myös yksi parhaista luistelukokemuksistani.

Yhteystiedot: saski@kaaritaitoluistelijat.fi


 

Sara Vierelä

 

Mitä joukkuetta valmennat? Olen osa Dream Edges Junior -joukkueen valmennustiimiä, sekä apuna Dream Edges ja Diamond Edges -joukkueilla

Koulutus? Opiskelen toista vuotta yleislääketiedettä Turun yliopistossa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Aloitin viime kaudella (2021), jolloin olin apuna Golden Edges, Little Edges ja Diamond Edges -joukkueilla.

Mikä on parasta valmentamisessa? Kun näkee oman työn tuloksen ohjelman ja yksilöiden kehittymisessä. Lisäksi työn monipuolisuus.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa hienointa on se, että luovuudella ei ole rajoja, kun luistelijoita on 16. Parasta on myös se itse joukkue, jonka kanssa jakaa arjen.

Oma luisteluhistoriasi? Luistelin oman urani aina luistelukoulusta SM-senioreihin Helsingin Luistelijoissa. Viimeiset 5 vuotta vietin Marigold IceUnityn riveissä. Lopetin luistelun keväällä 2021.

Paras luistelukokemus tai -muisto? Parhaita hetkiä on ollut ne kopissa heitetyt läpät, mutta toki junnujen mm-kulta 2015 Zagrebissa ja sennujen mm-kulta 2018 Tukholmassa ovat jääneet kirkkaina mieleen. 

Yhteystiedot: sara@kaaritaitoluistelijat.fi 


 

Taija Alfthan

 

Mitä joukkueita valmennat?  Olen Diamond Edgesin vastuuvalmentaja ja mukana Golden Edges, Little Edges, Mini Edges valmennustiimeissä. Olen myös Star Edges -kehitysryhmän vastuuvalmentaja.

Koulutus: Valmentajan ammattitutkinto (OSAO). Muodostelmaluistelun II-tason valmentajakoulutus (Suomen Taitoluisteluliitto). Lisäksi muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa?  Olen valmentanut Kaarinassa 2015-2019 ja palasin seuraan keväällä 2022.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmennuksessa on se, että saa työskennellä ihmisten - niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Samalla kun itse jakaa omaa osaamista lajiin ja liikuntaan liittyen, auttavat kokemukset luistelijoiden kanssa kehittymään valmentajana. Pidän siitä, että työssä pystyy jatkuvasti kehittymään.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa yhdistyy taide ja urheilu aivan erityisellä tavalla. Vauhti, taidokkuus ja eläytyminen yhdessä mielenkiintoisen koreografian kanssa muodostavat sykähdyttäviä kokonaisuuksia. On myös ihanaa, että niin onnistumiset kuin pettymyksetkin jaetaan yhdessä joukkueen kanssa.

Oma luisteluhistoriasi: Olen luistellut SM-junioreissa Oulussa 2009-2015.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Paras luistelumuisto omalta luistelijauralta on SM-pronssimitalin voittaminen 2015 joukkueen pitkäjänteisen työn jälkeen.

Yhteystiedot: taija@kaaritaitoluistelijat.fi

p. 041 3102146


 

Ilona Mäki

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Little Edges ja Golden Edges joukkueiden vastuuvalmentaja ja olen mukana Mini Edges joukkueen valmennustiimissä. Lisäksi valmennan Diamond Edgesin kuntotreenit sekä luistelukoulussa.

Koulutus: Muodostelmaluistelun I-tason valmentajakoulutus.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? 2011 aloitin seuramme luistelukoulussa apuohjaajana. Vuonna 2014 aloitin tulokkaiden apuvalmentajana oman luisteluni ohella

Mikä on parasta valmentamisessa? Huomata, kuinka luistelijat nauttivat treenaamisesta ja tekevät valtavan paljon töitä saavuttaakseen unelmansa.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Ehdottomasti joukkue ja yhdessä tekeminen. Lisäksi se, kun huomaa kovan treenin tuottaneen tulosta.

Oma luisteluhistoriani: Olen Kaarinan taitoluistelijoiden oma kasvatti.

Aloitin luistelun seurassamme vuonna 2004 ja luistelin ikimuistoiset 14 vuotta Kaarinan joukkueissa. Joukkueista olen luistellut kauden silloisissa Minitähdissä, kauden Little Edgesissä, kaksi kautta Diamond Edgesissä ja viisi kokemusrikasta vuotta Dream Edgesissä. Junnuihin yli-ikäiseksi tullessani siirryin kokonaan valmennuspuolelle.

Paras luistelukokemukseni: Oma paras luistelukokemukseni on vuoden 2017 SM-kilpailuissa luisteltu vapaaohjelma. Teimme nappisuorituksen ja palkintona siitä historiallinen SM-pronssi. Edelleen tulee kylmät väreet, kun miettii kysiestä luistelua. Lisäksi tietysti luistelu junioreiden MM-kilpailuissa oli ikimuistoista ja oli hienoa päästä edustamaan Suomea ja Kaarinan taitoluistelijoita arvokilpailuihin. Luistelussa hienointa on myös pienet hetket, jotka saa jakaa yhdessä joukkueen kanssa. Joukkue on kuin toinen perhe ja joukkueena yhdessä koetut ylä- ja alamäet muistaa varmasti vielä vanhana.

Yhteystiedot: ilona@kaaritaitoluistelijat.fi 

p.044 211 8956


 

Anni Levänen

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Mini Edges ja Little Edges joukkueiden vastuuvalmentaja. Valmennan luistelukoulussa sijaisena tarvittaessa kaikkia ryhmiä. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Aloitin valmennuksen syksyllä 2019.

Mikä on parasta valmentamisessa? Valmentamisessa parasta on nähdä luistelijoiden ilo ja intohimo heidän kehittyessään.

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa hienointa on yhdessä tekeminen ja joukkueen tuki tilanteessa kuin tilanteessa.

Oma luisteluhistoriani: Aloitin luistelun Kaarinan Taitoluistelijoiden luistelukoulussa vuonna 2006. Luistelin 12 vuotta Kaarin joukkueissa tulokkaista SM-junioreihin. Viimeisen kauteni jälkeen siirryin valmentamaan luistelukouluun.

Paras luistelukokemukseni: Paras luistelumuistoni on kaikkien upeiden hetkien joukossa ensimmäinen voitettu SM-kulta SM-junioreissa. Kovan työn tuloksena saatu kulta tuntui oman perheeksi muodostuneen joukkueen kanssa sanoinkuvaamattomalta. On upeaa huomata miten kaikki kova treenaus tuottaa tulosta. Myös arkiset harjoituksissa onnistumiset tuovat valtavasti motivaatiota ja iloa treenaamiseen.


 

Milla Saari

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan Sparkle Edges -ryhmää ja lisäksi toimin luistelukoulussa sijaisena.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa?  Syksyllä 2019.

MIkä on parasta valmentamisessa?  Nähdä lasten nauttivan yhdessä tekemisestä, lisäksi heistä huokuva oppimisenilo on erittäin motivoivaa. Aikuisten kanssa parasta on se, että heillä itsellään on paljon ideoita, ja kuinka hekin kehittyvät ja kokeilet rohkeasti uusia juttuja.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Se, kuinka joukkue sulavasti luistelee yhteen kertoen upean tarinan täynnä tunteita.

Oma luisteluhistoriasi: Aloitin luistelun 7-vuotiaana Kaarinan taitoluistelijoissa. Viimeiset kaks kautta luistelin Dream Edges -joukkueessa, minkä jälkeen aloitin valmennuksen seuran luistelukoulussa.

Paras luistelukokemus tai -muisto:  Dream Edgesin historian ensimmäinen SM-kulta sekä Sveitsin MM-kisojen vapaaohjelma.


 

Janda Tuominen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan pääsääntöisesti luistelukoulussa sekä Sparkle Edgesissä apuvalmentajana

Koulutukset: LiiKun nuoren ohjaajan koulutus

Milloin olet aloittanut valmennuksen? Aloitin valmentamisen keväällä 2022

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on lasten ilo ja into harjoituksissa sekä nähdä yksilöiden kehitystä ajan mittaa

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Parasta on ehdottomasti joukkue, joka on aina tukena ja jonka kanssa voi jakaa ilon ja surun hetket. Muodostelmaluistelussa hienoa on myös luovuus.

Oma luisteluhistoriasi: Oma luistelu-urani kesti 14 vuotta. Aloitin luistelun Kaarinan taitoluistelijoiden luistelukoulussa 5-vuotiaana ja jatkoin siitä SM-junioreihin asti. Lopetin urani vuonna 2021 Dream Edges joukkueessa, jossa luistelin viimeiset 5 kautta.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Parhaita luistelukokemuksiani on vuoden 2017 sm-pronssi sekä ensimmäinen Suomen mestaruus 2018. Tuntui hienolta saavuttaa seurahistoriaa ja saada palkinto kauden aikana tehdystä työstä. Myös MM 2019 vapaaohjelma on jäänyt mieleen upeasta fiiliksestä jäällä sekä suorituksen jälkeen.

 

LUISTELUKOULUVALMENTAJAT

Emilia Vairio - Luistelukoulun vastuuvalmentaja

 

Mitä joukkueita valmennat?  Toimin Luistelukoulun vastuuvalmentajana ja valmennan lisäksi Little Edges ja Mini Edges joukkuiessa apuvalmentajana. 

Koulutus: Taitoluisteluohjaajan koulutuksen moduulit 1 ja 2. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Aloitin valmentamisen vuonna 2014.

Mikä on parasta valmentamisessa?  Parasta valmentamisessa on se kun huomaa luistelijoiden oppivan uusia asioita ahkeran treenaamisen tuloksena. Parasta on myös kun näkee luistelijoiden harjoittelusta saaman ilon niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. 

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Hienointa on joukkueena tiivis yhdessä tekeminen sekä joukkueen tuoma tuki. Lisäksi muodostelmaluistelu on lajina upea ja on mahtavaa nähdä miten eri joukkueet kehittyvät joka vuosi ja keksivät uusia tapoja viedä lajia eteenpäin. 

Oma luisteluhistoriasi: Olen luistellut koko oman luistelu-urani Kaarinan Taitoluistelijoissa.

Olin katsomassa kaverini joulunäytöstä jouluna 2003 ja sanoin äidilleni, että haluan aloittaa myös luistelun harrastamisen. Aloitin luistelukoulussa 2004 tammikuussa ja sieltä 15-vuotinen luistelu-urani jatkui aina Dream Edgesiin asti. Joukkueissa luistelin kaksi kautta tulokkaissa, kaksi minoreissa, kaksi SM-noviiseissa ja viisi unohtumatonta kautta Dream Edgesissä.

Paras luistelukokemuksesi: Paras luistelukokemukseni on vuoden 2017 SM-kilpailut. Tuntui erityisen hienolta saavuttaa kovan työn tuloksena SM-pronssia. Lisäksi mieleen muistuu myös monia muita pieniä unohtumattomia hetkiä joukkueen kanssa niin leireiltä kuin treeneistäkin. Tiiviin joukkueen kanssa yhdessä asioiden tekeminen ja saavuttaminen on jotain sellaista, jonka muistan varmasti vielä hyvin pitkään.

Yhteystiedot: luistelukoulu@kaaritaitoluistelijat.fi 

 


 

Sara Johansson

 

Mitä joukkueita valmennat? Toimin valmentajana luistelukoulussa sekä kehitysryhmä Star Edgesissä. Näiden lisäksi olen ollut mukana Mini Edges, Little Edges ja Golden Edges -joukkueiden valmennuksessa tarpeen mukaan.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Keväällä 2021

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on nähdä luistelijoiden ilo ja kehittyminen.

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Hienointa on yhdessä tekeminen yhteisien unelmien saavuttamiseksi.

Oma luisteluhistoriani: Olen Kaari taitoluistelijoiden oma kasvatti. Aloitin Kaarin luistelukoulussa 2010 ja jatkoin siitä SM-junioreihin asti. Lopetin urani 2021 Dream Edges junior joukkueessa, jossa luistelin viimeiset kolme kautta.

Paras luistelukokemukseni: Paras muisto omalta uraltani on vuoden 2019 MM-kisat. Myös samana vuonna voitettu SM-junioreiden SM-kulta on jäänyt erityisesti mieleen kaikkien hienojen hetkien joukosta.


 

Roosa Kuiko

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan pääsääntöisesti luistelukoulussa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Keväällä 2019

Mikä on parasta valmentamisessa? Valmentamisessa parasta on nähdä lasten kehittyvän ja huomata luistelun ilo!

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa parasta on ehdottomasti hyvä joukkuehenki ja yhteen hiileen puhaltaminen.

Oma luisteluhistoriani: Aloitin luistelun 5-vuotiaana Kaarinan taitoluistelijoissa, ja etenin luistelijapolullani Dream Edges:iin asti. Luistelin Dream Edges -joukkueessa kuusi ikimuistoista kautta.

Paras luistelukokemukseni: Minulla on paljon hyviä luistelumuistoja, mutta päälimmäisenä tulee mieleen junioreiden MM-kisoissa 2019 luisteltu vapaaohjelma. Jäällä oleva tunnelma oli jotain aivan uskomatonta ja suoritus meni ihan nappiin. Lisäksi Suomen mestaruus vuosina 2018 ja 2019 ovat olleet ikimuistoisia. Joukkueen kanssa vietetyt leirit ovat olleet myös luistelu-urani huippuhetkiä.


 

Veera Levänen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa pinkkejä, keltaisia ja sinisiä.

Koulutus: Kaarinan Taitoluistelijoiden oma luistelukoulu-valmentajan koulutus.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Aloitin valmentamisen syksyllä 2019.

Mikä on parasta valmentamisessa?  Valmentamisessa on parasta lasten kehityksen näkeminen kauden aikana. 

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa hienointa on ohjelmien ja askeleiden luovuus sekä luistelijoiden vankka yhteistyö.

Oma luisteluhistoriani: Itse harrastin muodostelmaluistelua kaarinan taitoluistelijoissa noin 10 vuotta ja luistelin SM-noviisi tasolle asti. 

Paras luistelukokemukseni:Parasta luistelussa oli joukkueen jokavuotinen ulkomaanmatka, jossa sai kokemusta ulkomaiden kisoista sekä suomen edustamisesta.


..

 

Sara Nieminen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa.

Koulutus:

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? 

Mikä on parasta valmentamisessa? 

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? 

Oma luisteluhistoriani: 

Paras luistelukokemukseni:


 

Kaisli Salmi

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa? Keväällä 2019 

MIkä on parasta valmenatmisessa? Nähdä luistelijoiden kehitys ja se ilo jonka luistelu sekä uusien taitojen oppiminen heille tuottaa.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Mielestäni laji itsessään on upea. Muodostelmaluistelu on laji jossa kauneus, luovuus, taito sekä urheilu yhdistyvät. Yhdessäkään tilanteessa ei olla yksin, ilot ja surut jaetaan joukkueen kanssa. Joukkue on kuin toinen perhe.

Oma luisteluhistoriasi: Aloitin luistelun 2004 raision STR-seurassa. Vuonna 2008 siirryin kaarinaan jossa luistelin tulokkaista sm-junioriksi asti. Luistelin Dream Edgesissä vuodesta 2016 vuoteen 2019

Paras luistelukokemus tai -muisto:Parhaat luistelukokemukseni ovat olleet ensimmäinen suomenmestaruus, sekä vuoden 2019 maailmanmestaruuskisat. 


 

Alisa Valtonen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa?  Valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa olen aloittanut syksyllä 2018. Ennen kuin aloitin Kaarinassa, olen valmentanut Helsingissä HSK:ssa luistelukoulussa 2015-2018 sekä yksinluistelun kehitysryhmässä kaudella 2017-2018.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on huomata, kun lapset oppivat uusia asioita ja kehittyvät. Innostavaa on myös nähdä, kun luistelija nauttii liikunnasta ja jäällä olemisesta.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Itselläni ei ole muodostelmaluisteluun omaa kokemusta ja laji on osittain vieras, mutta olen oppinut arvostamaan sitä aivan eri tavalla, kun olen päässyt tutustumaan lajiin enemmän. Joukkueen yhteisöllisyys ja siitä saama energia jäällä on todella vaikuttavaa.

Oma luisteluhistoriasi:  Olen aloittanut taitoluistelun 3-vuotiaana HTK:ssa, ja HL:n kautta vuodesta 2010 luistellut HSK:ssa urani loppuun asti vuoteen 2018. Kisasin yksinluistelussa 8 kautta junioreihin asti.  

Paras luistelukokemus tai -muisto: Parhaita luistelukokemuksia minulle olivat kilpailut ja kisareissut, sekä kesäleirit. Yksi mieleenpainuvimpia hetkiä oli, kun pääsin 2016 syksyllä kaksoisaxelin taitoluisteluliiton elementtitestissä läpi vastoin valmentajankin odotuksia.


 

Tiia Vuorenpää

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa.

Koulutus: Seuran oma luistelukoulukoulutus.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaari Taitoluistelijoissa?  Aloitin sijaistamaan tarvittaessa 2019 ja 2020 aloitin vakituisena valmentajana.

Mikä on parasta valmentamisessa? Nähdä lasten kehitys ja into luisteluun.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Joukkueena luisteleminen ja kehittyminen sekä yhteishenki ja mahdollisuudet.

Oma luisteluhistoriasi: Luistelin seurassa lähes kymmenen vuotta aina SM-junioreihin asti.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Yleisesti kaikki kokemani ulkomaankisat ja muut kisat sekä leirit, mutta eniten mieleenpainuvina niistä ovat vuoden 2019 MM-kisat.