Emilia Vairio

Luistelukoulun vastuuvalmentaja. Apuvalmentaja joukkueissa Little Edges ja Mini Edges.

Yhteystiedot: 
luistelukoulu@kaarinantaitoluistelijat.fi 

Parasta valmentamisessa
Parasta valmentamisessa on se kun huomaa luistelijoiden oppivan uusia asioita ahkeran treenaamisen tuloksena. Parasta on myös kun näkee luistelijoiden harjoittelusta saaman ilon niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. Valmentamisen aloitin vuonna 2014.

Muodostelmaluistelussa hienointa
Hienointa on joukkueena tiivis yhdessä tekeminen sekä joukkueen tuoma tuki. Lisäksi muodostelmaluistelu on lajina upea ja on mahtavaa nähdä miten eri joukkueet kehittyvät joka vuosi ja keksivät uusia tapoja viedä lajia eteenpäin.

Oma luisteluhistoria
Olen luistellut koko oman luistelu-urani Kaarinan Taitoluistelijoissa. Olin katsomassa kaverini joulunäytöstä jouluna 2003 ja sanoin äidilleni, että haluan aloittaa myös luistelun harrastamisen. Aloitin luistelukoulussa 2004 tammikuussa ja sieltä 15-vuotinen luistelu-urani jatkui aina Dream Edgesiin asti. Joukkueissa luistelin kaksi kautta tulokkaissa, kaksi minoreissa, kaksi SM-noviiseissa ja viisi unohtumatonta kautta Dream Edgesissä.

Paras luistelukokemuksesi
Paras luistelukokemukseni on vuoden 2017 SM-kilpailut. Tuntui erityisen hienolta saavuttaa kovan työn tuloksena SM-pronssia. Lisäksi mieleen muistuu myös monia muita pieniä unohtumattomia hetkiä joukkueen kanssa niin leireiltä kuin treeneistäkin. Tiiviin joukkueen kanssa yhdessä asioiden tekeminen ja saavuttaminen on jotain sellaista, jonka muistan varmasti vielä hyvin pitkään.

Koulutus
Taitoluisteluohjaajan koulutuksen moduulit 1 ja 2.