Ohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä

VARUSTEET
 

Luistelukoululaisen tärkeimmät varusteet ovat teroitetut ja oikean kokoiset luistimet.

Luistelukoulussa voi harjoitella niin kutsutuilla markettiluistimilla eli kaunoluistimilla tai hokkareilla. Luistimeen ei tulisi mahtua muuta kuin tavallinen puuvillasukka.

Suosittelemme kuitenkin erikoisliikkeestä hankittuja taitoluistimia jo aloittelijoillekin. Taitoluistimen ominaisuudet tukevat luisteluharjoittelua parhaiten. Napakka luistelukenkä tukee luistelijan nilkkaa ja terä kärkipiikkeineen on suunniteltu taitoluistelua varten. Taitoluistimia myyvät alan erikoisliikkeet ja aloittelijoiden taitoluistimet maksavat uutena noin sata euroa. Luistelukoululaiselle sopii hyvin myös käytetyt taitoluistimet, kunhan ne ovat sopivan kokoiset. Voit kysyä valmentajiltamme lisää apua taitoluistinten hankintaan.

Muistathan, että luistinten terät tulee suojata teräsuojilla AINA jään ulkopuolella liikuttaessa!

Luistelukoululaiselle sopiva vaate on joustava ja liikkumaväljä esim. tuulipuku, jonka alla on riittävän lämmin vaatekerros. Paksut toppavaatteet saattavat vaikeuttaa lapsen liikkumista jäällä. Jäähallissa ei ole pakkasta. Pipo ja kosteutta pitävät hansikkaat ovat tarpeen. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni. Luistelukoulussa kypärän käyttö on pakollista! Toivomme, että luistelukoulutunnille ei tulla samoissa vaatteissa, joissa lapsi on ollut päiväkodissa ulkona. Ulkovaatteiden mukana jäälle kulkeutuva hiekka ja kura vahingoittavat luistimien teriä.

Valmentajat käyttävät opetuksessa tussia, josta voi jäädä jälkiä vaatteisiin, jos luistelija kaatuu tussilla piirretyn kuvan päälle. Tämä on hyvä huomioida luistelukouluvaatteita valittaessa.

Kaikilla luistelukoululaisille tulee olla myös kypärä päässä. Kypärän etuosaan kiinnitetään luistelukoululaisen nimi ja kypärän taakse vanhemman puhelinnumero. Mikäli et ole saanut ensimmäisen luistelukerran yhteydessä lapsen nimitarraa, voit pyytää maalarinteippiä ja tussin valmentajilta ennen jään alkua, joilla saa kirjoitettua nimen kypärään.

Teemme yhteistyötä taitoluistelun erikoisliikkeen Lucky Skaten kanssa. Tutustu Lucky Skaten Luistelukoululaisen varusteinfoon.

 

OHJEITA JÄÄHALLILLE
 

Vanhemmat auttavat lapsille luistimet jalkaan ja siirtyvät katsomoon tai kahvilaan. Valmentajat tulevat noutamaan luistelukoululaiset kopista ja palauttavat lapset tunnin jälkeen koppiin. Näin turvaamme harjoittelurauhan niin luistelijoille kuin valmentajillekin. Lapsi kannattaa käyttää vessassa ennen tunnin alkua. 

Lapset jaetaan jäällä ryhmiin tason ja iän mukaan. Valmentaja arvioi lapselle sopivan ryhmän. Jokaisella ryhmällä on oma teemaväri. Lapsille sidotaan luistimeen oman ryhmän värinen rusetti. Näin tiedämme mihin ryhmään lapsi kuuluu. Tarkista, että rusetti on jäälle mentäessä yhä kiinni luistimessa.

Luistelukoululaisille jaetaan luistelukoulupassit, johon kerätään merkintöjä jokaisesta harjoituskerrasta. Joka kolmas kerta luistelija saa passiinsa tarran! Luistelukoulupassiin saa merkinnän koppien lähistöllä olevalta valmentajalta ennen luistelukoulutuntia.

 

TIEDOTUS
 

Kaikki luistelukoulua koskeva tiedotus hoidetaan myClub:in kautta ja viestit lähetetään myös sähköpostitse.
Nettisivuillamme on luistelukoulun tapahtumakalenteri, jonne päivitetään myös tärkeimmät ajankohtaiset asiat.

Luistelukouluvastaavina toimivat Emilia Vairio ja Virpi Nikupeteri.

Toivomme ensisijaisesti yhteydenottoja sähköpostitse: luistelukoulu@kaaritaitoluistelijat.fi Tarvittaessa yhteydenotot puhelimitse Emilialle puh. 0404186795.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ
 

Saako luistelukoulussa harjoittelemista tulla kokeilemaan?

Kyllä saa! Luistelukoulussamme voi harjoitella kaksi ensimmäistä kertaa ilmaiseksi. Muistathan kuitenkin ilmoittautua mukaan ennen ensimmäistä luistelukoulukertaa. Jos harrastus ei jatku kahden kokeilukerran jälkeen, muistathan tehdä lopettamisilmoituksen nettisivuillamme.

Minkä ikäisenä luistelukoulun voi aloittaa?

Luistelukoulussa harjoittelemisen voi aloittaa jo 3-vuotiaana.
Meillä on jäällä oma ryhmä nuorimmille luistelijoille.

Voiko luistelukouluun tulla, vaikka lapsi ei ole aikaisemmin luistellut?

Ehdottomasti voi tulla! Luistelukoulu on juuri sitä varten, että siellä opetellaan luistelemaan.
Osallistuminen luistelukouluun ei siis vaadi aikaisempaa luistelukokemusta. Mukaan voi siis tulla, vaikka lapsi ei ole ollut koskaan aikaisemmin jäällä. Luistelukoulutunnilla on valmentajien apuna seuramme luistelijoita, jotka auttavat aloittelevia luistelijoita etenemään ja pysymään pystyssä.

Millaiset luistimet luistelukouluun tarvitaan?

Luistelukoulussa voi harjoitella niin kutsutuilla markettiluistimilla eli kaunoluistimilla tai hokkareilla. Tärkeintä on, että luistimet ovat sopivan kokoiset ja että terät ovat teroitetut. Luistimeen ei tulisi mahtua muuta kuin tavallinen puuvillasukka.

Suosittelemme kuitenkin taitoluistimia jo aloittelijoillekin. Taitoluistimen ominaisuudet tukevat luisteluharjoittelua parhaiten. Napakka luistelukenkä tukee luistelijan nilkkaa ja terä kärkipiikkeineen on suunniteltu taitoluistelua varten. Taitoluistimia myyvät alan erikoisliikkeet ja aloittelijoiden taitoluistimet maksavat uutena noin sata euroa. Luistelukoululaiselle sopii hyvin myös käytetyt taitoluistimet, kunhan ne ovat sopivan kokoiset. Voit kysyä valmentajiltamme lisää apua taitoluistinten hankintaan.

Muistathan, että luistinten terät tulee suojata teräsuojilla AINA jään ulkopuolella liikuttaessa!

Millaiset vaatteet ovat luistelukoulutunnille sopivat?

Luistelukoululaiselle sopiva vaate on joustava ja liikkumaväljä esim. tuulipuku, jonka alla on riittävän lämmin vaatekerros. Paksut toppavaatteet saattavat vaikeuttaa lapsen liikkumista jäällä. Jäähallissa ei ole pakkasta. Pipo ja kosteutta pitävät hansikkaat ovat tarpeen. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni. Luistelukoulussa kypärän käyttö on pakollista! Toivomme, että luistelukoulutunnille ei tulla samoissa vaatteissa, joissa lapsi on ollut päiväkodissa ulkona. Ulkovaatteiden mukana jäälle kulkeutuva hiekka ja kura vahingoittavat luistelijoiden teriä.

Valmentajat käyttävät opetuksessa tussia, josta voi jäädä jälkiä vaatteisiin, jos luistelija kaatuu tussilla piirretyn kuvan päälle. Tämä on hyvä huomioida luistelukouluvaatteita valittaessa.

Mistä tiedän, että mihin ryhmään luistelijani kuuluu?

Luistelukoululaiset jaetaan jäällä iän ja taitotason mukaan ryhmiin. Kaarikoulu on tarkoitettu 3-6 –vuotiaille lapsille ja Kaaritaiturit on tarkoitettu kouluikäisille lapsille. Jokaisella pienryhmällä jäällä on oma värinsä ja luistelija saa oman ryhmänsä värisen nauhan luistimeen. Ryhmän valmentajilla on myös nauha luistimessa valmentamansa ryhmän värin mukaan. Luistelijan ryhmä saattaa muuttua luistelukauden aikana luistelijan taitojen kehittyessä. Tällöin nauha päivitetään uuden ryhmän väriseksi.

Voiko poissaolon korvata tiistain/lauantain luistelukoulutunnilla?

Seuramme käytäntönä on, että yksittäisiä poissaoloja ei voi korvata toisena luistelukoulupäivänä. Pidempien poissaolojen (esim. sairastuminen) korvaamisesta tulee olla yhteydessä seuramme puheenjohtajaan.

Luistelukoululaiseni on innostunut luisteluharrastuksesta ja haluaisi harjoitella enemmän.
Miten se olisi mahdollista?

Luistelukoulussa on mahdollista harrastaa myös kaksi kertaa viikossa. Siirtyminen kaksi kertaa viikossa harjoitteleviin onnistuu ilmoittautumislomakkeen kautta seuramme nettisivuilla. Jäähallilla on myös hyvä kertoa valmentajille, että luistelija on siirtynyt harjoittelemaan kaksi kertaa viikossa.

Toinen vaihtoehto on kehitysryhmä Star Edges, johon pääsee valmentajan suosituksesta. Kehitysryhmän harjoituksiin kuuluu kaksi jäätä ja yhdet oheisharjoitukset viikossa. Ole yhteydessä luistelijasi valmentajaan, jos Starit kiinnostavat.

En saa luistelukoulua koskevia sähköposteja. Miten minun tulisi toimia?

Varmista että lapsesi on ilmoittautunut luistelukouluun. Jos myClubissa ilmoittautuminen on kunnossa, laita sähköpostia luistelukoulun sähköpostiin luistelukoulu@kaaritaitoluistelijat.fi niin selvitetään asiaa.

 

Jäikö jokin vielä askarruttamaan? 
Laita kysymyksesi sähköpostilla luistelukouluvastaaville: luistelukoulu@kaaritaitoluistelijat.fi