Infopaketti luistelukoululaisille


Luistimet ja kypärä

Luistelukoululaisen tärkeimmät varusteet ovat teroitetut ja oikean kokoiset luistimet. Luistimissa tulee olla myös teräsuojat ja kypärän käyttö on pakollista. Luistimeen ei tulisi mahtua muuta kuin tavallinen puuvillasukka. Luistelukoulussa voi harjoitella niin kutsutuilla markettiluistimilla eli kaunoluistimilla tai hokkareilla. 

Suosittelemme kuitenkin erikoisliikkeestä hankittuja taitoluistimia jo aloittelijoillekin. Taitoluistimen ominaisuudet tukevat luisteluharjoittelua parhaiten. Napakka luistelukenkä tukee nilkkaa ja terä kärkipiikkeineen on suunniteltu taitoluistelua varten. Taitoluistimia myyvät alan erikoisliikkeet ja aloittelijoiden taitoluistimet maksavat uutena noin sata euroa. Luistelukoululaiselle sopii hyvin myös käytetyt taitoluistimet. Voit kysyä valmentajiltamme lisää apua taitoluistinten hankintaan.

Vaatetus

Jäälle sopii joustava ja liikkumaväljä vaatetus, esim. tuulipuku, jonka alla on riittävän lämmin vaatekerros. Jäähallissa ei ole pakkasta ja paksut toppavaatteet saattavat vaikeuttaa lapsen liikkumista jäällä. Pipo ja kosteutta pitävät hansikkaat ovat tarpeen. Toivomme, että luistelukoulutunnille ei tulla samoissa vaatteissa, joissa lapsi on ollut ulkona päiväkodissa. Ulkovaatteiden mukana jäälle kulkeutuva hiekka ja kura vahingoittavat luistimien teriä. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni. 

Muuta

Valmentajat käyttävät opetuksessa tussia, josta voi jäädä jälkiä vaatteisiin, jos luistelija kaatuu tussilla piirretyn kuvan päälle. Tämä on hyvä huomioida luistelukouluvaatteita valittaessa.

Huom! Luistelijan kypärän etuosaan kiinnitetään luistelukoululaisen nimi ja kypärän taakse vanhemman puhelinnumero. Mikäli et ole saanut ensimmäisen luistelukerran yhteydessä lapsen nimitarraa, voit pyytää maalarinteippiä ja tussin valmentajilta ennen jään alkua, joilla saa kirjoitettua nimen kypärään.

Teemme yhteistyötä taitoluistelun erikoisliikkeen Lucky Skaten kanssa. Tutustu Lucky Skaten Infoon luistelukoululaisen varusteista.


Ohjeita jäähallille

Jäähallilla vanhemmat auttavat lapsille luistimet jalkaan ja siirtyvät katsomoon tai kahvilaan. Valmentajat tulevat noutamaan luistelukoululaiset kopista ja palauttavat lapset tunnin jälkeen koppiin. Näin turvaamme harjoittelurauhan niin luistelijoille kuin valmentajillekin. Lapsi kannattaa käyttää vessassa ennen tunnin alkua. 

Lapset jaetaan jäällä ryhmiin tason ja iän mukaan. Valmentaja arvioi lapselle sopivan ryhmän. Jokaisella ryhmällä on oma teemaväri. Lapsille sidotaan luistimeen oman ryhmän värinen rusetti. Näin tiedämme mihin ryhmään lapsi kuuluu. Tarkista, että rusetti on jäälle mentäessä yhä kiinni luistimessa.

Luistelukoululaisille jaetaan luistelukoulupassit, johon kerätään merkintöjä jokaisesta harjoituskerrasta, ja joka kolmas kerta luistelija saa tarran passiinsa. Merkinnän luistelukoulupassiin saa ennen luistelukoulutuntia koppien lähistöllä olevalta valmentajalta.


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Minkä ikäisenä luistelukoulun voi aloittaa?
Luistelukoulussa harjoittelemisen voi aloittaa jo 3-vuotiaana.
Meillä on jäällä oma ryhmä nuorimmille luistelijoille.

Voiko luistelukouluun tulla, vaikka ei ole aikaisemmin luistellut?
Ehdottomasti voi tulla! Mukaan voi tulla, vaikka lapsi ei ole ollut jäällä koskaan aikaisemmin. Luistelukoulu on juuri sitä varten, että siellä opetellaan luistelemaan. Osallistuminen luistelukouluun ei vaadi aikaisempaa luistelukokemusta. Luistelukoulutunnilla valmentajien apuna on seuramme luistelijoita, jotka auttavat aloittelevia luistelijoita pysymään pystyssä ja etenemään.

Saako luistelukoulussa harjoittelemista tulla kokeilemaan?
Kyllä saa! Luistelukoulussa voi harjoitella kaksi ensimmäistä kertaa ilmaiseksi. Muistathan kuitenkin ilmoittautua mukaan ennen ensimmäistä luistelukoulukertaa. Jos harrastus ei jatku kahden kokeilukerran jälkeen, muistathan tehdä lopettamisilmoituksen (linkki).

Millaiset luistimet luistelukouluun tarvitaan?
Luistelukoululaisen tärkeimmät varusteet ovat teroitetut ja oikean kokoiset luistimet. Luistimeen ei tulisi mahtua muuta kuin tavallinen puuvillasukka. Luistelukoulussa voi harjoitella niin kutsutuilla markettiluistimilla eli kaunoluistimilla tai hokkareilla. 

Millaiset vaatteet ovat luistelukoulutunnille sopivat?
Jäälle sopii joustava ja liikkumaväljä vaatetus, esim. tuulipuku, jonka alla on riittävän lämmin vaatekerros. Jäähallissa ei ole pakkasta ja paksut toppavaatteet saattavat vaikeuttaa lapsen liikkumista jäällä. Pipo ja kosteutta pitävät hansikkaat ovat tarpeen. Toivomme, että luistelukoulutunnille ei tulla samoissa vaatteissa, joissa lapsi on ollut ulkona päiväkodissa. Ulkovaatteiden mukana jäälle kulkeutuva hiekka ja kura vahingoittavat luistimien teriä. 

Mistä tiedän, että mihin ryhmään luistelijani kuuluu?
Luistelukoululaiset jaetaan jäällä iän ja taitotason mukaan ryhmiin. Kaarikoulu on tarkoitettu 3–6-vuotiaille ja Kaaritaiturit 4–7-vuotiaille. Jokaisella pienryhmällä on oma värinsä ja luistelija saa oman ryhmänsä värisen nauhan luistimeen. Ryhmän valmentajilla on myös nauha luistimessa valmentamansa ryhmän värin mukaan. Luistelijan ryhmä saattaa muuttua luistelukauden aikana luistelijan taitojen kehittyessä. Tällöin nauha päivitetään uuden ryhmän väriseksi.

Voiko poissaolon korvata tiistain tai lauantain luistelukoulutunnilla?
Seuramme käytäntö on, että yksittäisiä poissaoloja ei voi korvata toisena luistelukoulupäivänä. Pidempien poissaolojen (esim. sairastuminen) korvaamisesta tulee olla yhteydessä seuran puheenjohtajaan, puheenjohtaja@kaarinantaitoluistelijat.fi

En saa luistelukoulua koskevia sähköposteja. Mitä pitäisi tehdä?
Varmista, että lapsesi on ilmoittautunut luistelukouluun. Jos ilmoittautuminen on kunnossa myClubissa, ole yhteydessä luistelukoulu@kaarinantaitoluistelijat.fi

Luistelukoululainen on innostunut luisteluharrastuksesta ja haluaisi harjoitella enemmän. Miten se olisi mahdollista
Luistelukoulussa on mahdollista harrastaa myös kaksi kertaa viikossa. Siirtyminen kaksi kertaa viikossa harjoitteleviin onnistuu ilmoittautumalla myClub-jäsenpalvelussa. Kannattaa myös kertoa valmentajille, että luistelija on siirtynyt harjoittelemaan kaksi kertaa viikossa.

Toinen vaihtoehto on Star Edges -kehitysryhmä, johon pääsee valmentajan suosituksesta. Kehitysryhmän harjoituksiin kuuluu kaksi jäätä ja yhdet oheisharjoitukset viikossa. Ole yhteydessä luistelijasi valmentajaan, jos luistelu kehitysryhmässä kiinnostaa.

Lisätiedot ja tiedotus

Kaikki luistelukoulua koskeva tiedotus hoidetaan myClub-sovellusksen kautta ja viestit lähetetään myös sähköpostitse. 

Lisätiedot:
Taija Alfthan, luistelukoulu@kaarinantaitoluistelijat.fi, puh. 041 310 2146